Vertraging levering nieuwe fietsen (update 16 april 2021)

Onze populairste modellen, uit de beixo Compact reeks, zijn momenteel uitverkocht. Dit geldt zowel voor de elektrische versie als de normale. Nieuwe compact elektrische vouwfietsen worden momenteel geproduceerd en arriveren medio juni.

De crosstown volgt naar verwachting een paar weken later.

Wegens oplopende tekorten kan het zijn dat er een ander onderdeel op de fiets gemonteerd is dan u zou verwachten. Het verschil kan cosmetisch zijn, of een ander merk. Maar we kiezen nooit voor een mindere kwaliteit.

Belangrijk struikelblok op dit moment voor goederen uit het verre Oosten, in ons geval bijvoorbeeld de frames uit Taiwan en andere onderdelen uit Aziatische landen, is het containervervoer per boot. Doordat de wereld tijdens de eerste coronagolf even stilviel, is de containermarkt verstoord. Rederijen haalden schepen uit de vaart en nu door diezelfde corona de vraag naar producten heel erg is gestegen, zijn er opeens te weinig schepen.

Producten staan wekenlang stil in Azië.

En het lukt de rederijen niet het aantal afvaarten weer op te schalen. Het kost de grootste moeite om een plek te reserveren op één van de grote containerschepen van Taipei naar Rotterdam. In de chaos en de daardoor ontstane schaarste van plekken is het vervoer ook een stuk duurder geworden. Er gaan geruchten van 4 à 5 maal zo duur.

Het verhaal wordt nog absurder: soms kost het moeite om überhaupt een container te vinden. De vraag naar vervoer van goederen is zo explosief gestegen, dat er gewoon niet voldoende containers zijn. Wij merken die transportproblemen nu al met onze fietsen, maar het zal op korte termijn voor alle spullen die uit Azië komen gaan gelden.

Onze vervoerder gaat het waarschijnlijk wel lukken om ergens in februari een plek aan boord te regelen voor ons. Dan hopen we de onderdelen eind maart te kunnen ophalen in de haven van Rotterdam, de fietsen te assembleren en door te kunnen sturen naar onze dealers en directe klanten van beixo. Hebt u bij ons een fiets besteld in de afgelopen maanden? Houd dan deze website in de gaten voor updates over de leveringsdatum.  

Bekijk ook het item van Nieuwsuur hierover, vanaf minuut 16.

https://www.npostart.nl/VPWON_1324121