Beixo’s worden lokaal geproduceerd

Sinds afgelopen zomer worden onze beixo fietsen lokaal geproduceerd. Beixo’s worden in elkaar gezet door UW in Utrecht. Wij kopen de frames en onderdelen nog steeds in bij onze vertrouwde producenten, maar de assemblage vindt nu volledig lokaal plaats, in Nederland.

De beixo’s worden met aandacht in elkaar gezet.

Dat betekent een constante aanvoer van fietsen. Immers, de beixo’s worden lokaal geproduceerd. We hoeven niet meer te wachten tot onze fabrikant een hele container met fietsen gevuld heeft. Om vervolgens te wachten wanneer die container Rotterdam bereikt heeft. We hebben nu onderdelen liggen voor al onze modellen en uitvoeringen. En zo kunnen we flexibel, naar aanleiding van de bestellingen en verkoop, fietsen in elkaar laten zetten. Dat resulteert in een betere en betrouwbaardere levering van fietsen. 

Na een intensief traject is de productie bij UWW nu volledig van de grond gekomen. Alle beixo-modellen worden in Utrecht gemaakt. Zowel onze elektrische als niet elektrische fietsen rollen hier van de productielijn. Het is fantastisch te zien met hoeveel passie en trots er aan de beixo’s wordt gewerkt. Om van een stapel onderdelen tot een volledig functionerende fiets te komen is een proces om trots op te zijn.

UW, voluit de Utrechtse Werkbedrijven, is de voormalige sociale werkplaats van de gemeente Utrecht. Als participatiebedrijf van Utrecht werkt UW aan een samenleving, waarin iedereen meewerkt naar vermogen. beixo is ontzettend blij met deze samenwerking. Niet alleen door de productievoordelen; wij vinden maatschappelijke betrokkenheid minstens zo belangrijk. Als bedrijf iets terugdoen voor de samenleving staat hoog in onze waarden. En als grote voordeel: beixo’s worden lokaal geproduceerd.

Elke beixo is een persoonlijk stukje vakmanschap.

UW stelt ons ook in staat een volgende stap te zetten: meer afwisseling in modellen en uiteindelijk, naar de wens van de klant, fietsen leveren in verschillende uitvoeringen en kleuren. Maar dat is iets voor 2024.